LM_PRINT.jpg

The definitive guide to London! Only the best.

LONDON DESIGN BIENNALE SELECTS STUDIO INI CENTRAL COURTYARD EXHIBIT

LONDON DESIGN BIENNALE SELECTS STUDIO INI CENTRAL COURTYARD EXHIBIT

 Luke Walker, Nassia Inglessis - Disobeying a boundary, passing through a barrier

Luke Walker, Nassia Inglessis - Disobeying a boundary, passing through a barrier

Experimental design practice Studio INI is pleased to announce that its new kinetic installation, which represents this year’s Greek Pavilion, has been selected from 40 countries for the central courtyard exhibit at the London Design Biennale 2018. The Biennale will be held across Somerset House until 23 September.

The design engineers at Studio INI (London and Athens) led by Nassia Inglessis couple rigorous design research with public engagement to create experiential installations. For the London Design Biennale Studio INI presents a kinetic installation entitled ΑΝΥΠΑΚΟΗ (Disobedience) responding to the Biennale theme of Emotional States.

 Luke Walker, Nassia Inglessis

Luke Walker, Nassia Inglessis

ΑΝΥΠΑΚΟΗ is comprised of a 17 metre-long wall constructed from a steel spring skeleton built up with recycled plastic which flexes, morphs and breathes around the human body. Visitors can transgress through this mechanical boundary, and as they tread, experience the skin of the wall transforming in response. The public are invited to participate in a mood of creative disobedience by transitioning from an obedient spectator to a disobedient actor, physically passing through (or ‘in between’) the wall along an undulating walkway. Emotions such as curiosity, ambivalence, frustration, temptation, excitement and wonder are amplified, as visitors experience the feeling of passing in between a boundary and uniquely impacting its shape.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ is part experimental engineering, part walkable design, and will join London’s public realm for the duration of the Biennale.

 Edward Brial, Nassia Inglessis - Behind the scenes

Edward Brial, Nassia Inglessis - Behind the scenes

ARTIST TOM SACHS INSTALLS HIS SWISS PASSPORT OFFICE DURING FRIEZE

ARTIST TOM SACHS INSTALLS HIS SWISS PASSPORT OFFICE DURING FRIEZE

HUNTER BARNES 'OFF THE STRIP' EXHIBITION ARRIVES AT DAVID HILL GALLERY

HUNTER BARNES 'OFF THE STRIP' EXHIBITION ARRIVES AT DAVID HILL GALLERY